TEK PO ULICAH KRANJA 

Februar - maj 2020

185

pretečenih cest, trgov in ulic

245

km

28

dni

Odkar sem se pred desetimi leti preselil v Kranj, sem mesto uspel vzljubiti in ga zdaj smatram za svoj dom. S prijatelji in družino  smo tekom teh let dodobra prečesali mesto, niti predstavljati pa si nisem mogel, kam me bo pripeljal novi projekt. 

Sem stokilaš, prijatelji mi v šali pravijo "centurion". 2/3 leta preživljam na potovanjih po svetu in ker me izredno zanima kulinarika, domov vedno prinesem kakšen kilogram preveč. Februarja sem se po vrnitvi iz Indonezije odločil, da bi odtekel kakšen kilometer in izgubil kakšen kilogram, a tek se mi je vedno zdel tako zelo nesmiseln. Potreboval sem nek izziv, ki bi me ohranil pri teku in tako sem si spomnil, da bi pretekel cel Kranj, obenem pa dobro spoznal mesto, v katerem živim in potešil svojo radovednost.

 

Obljubil sem si, da se ne bom oblekel v pajkice in oprijeto majico, sem pa potreboval čevlje. Gospod v trgovini mi je rekel, da je najlažje kupiti čevlje, najtežje pa zares začeti. Imel je še kako prav. Kmalu sem pričel sopihati in kleti, a nisem se predal in iz dneva v dan mi je šlo boljše. Nekoč sem pretekel vse ulice v Kranju. 

1/1

* Slovenija je razdeljena na občine, občine pa na naselja. Vsako naselje pokriva določeno območje občine, ki je večje od poseljenega dela mesta. Odločil sem se, da bom pretekel vse ceste, trge, ulice, pa tudi čim več poljskih in gozdnih poti, s čemer bi pokril celotno površino Kranja. Nisem mogel teči po območjih tovarn, kjer pa so vseeno vrisane ceste. Celotna pot na spodnjem zemljevidu, če odprete zavihek pri strani (      ), tudi po dnevih.  

© 2020 Mitja Lavtar

  • Facebook
  • Linkedin